DDH AI Service Samarbejde 2025
DDH AI service samarbejdet er et tværkommunalt samarbejde om at drifte servicekanaler til borgervendt kommunikation. I 2025 udvides samarbejdets kanaler til både chat- og voicebot.
Den 20. februar lanceres Muni 2.0. Efter 5 års erfaring med chatbot teknologien tager DDH-samarbejdet nu skridtet videre og udvider porteføljen af AI servicekanaler med en ny AI platform i samarbejde med Deloitte og boost.ai. Her på siden kan du få et indblik i, hvad Muni er for en størrelse, og hvordan AI servicekanalerne i DDH-samarbejdet udvikler sig.
Lær Muni at kende
MUNI er den chat- og voicebot, som bor på din kommunes hjemmeside eller telefon og kan besvare spørgsmål fra borgerne.
MUNI Avataren er en robot. Det er et bevist valg, at MUNI er en robot. Overvejelserne bag er:
- Det er tydeligt for borgerne, at dialogen ikke foregår med en reel medarbejder i kommunen, men med en robot.
- Chatbotten er kønsneutral og har ikke en bestemt alder eller etnicitet.
- Designet af robotten har fokus på at fremstå imødekommende, venlig og professionel. Hovedet er formet som en taleboble for at invitere til samtale.
- Det er muligt for kommunerne at ændre farven samt fonten på chatbotten, så det stemmer overens med kommunens hjemmeside
- Derudover er det også muligt at ændre avatarens udseende samt navn for en ekstrabetaling - besøg eksempelvis Viborg Kommunes hjemmeside og mød Viktor.
Når MUNI svarer en borger, så er tonen:
- Venlig
- Professionel
- Troværdig
- Imødekommende
- Praktisk
MUNI svarer borgerne i et hverdagssprog, som alle borgere i en kommune forstår.
MUNI svarer ikke på en indforstået facon, som kræver et forhåndskendskab til et bestemt område.
En borger kan komme i kontakt med Chatbotten MUNI på 3 forskellige måder. Størstedelen af borgerne finder Chatbotten igennem kommunernes hjemmesider.
1. Fra kommunens hjemmeside
Med Chatbotten MUNI i drift vil en kommune kunne indsætte Chatbotten på deres hjemmeside med et script. Hver kommune beslutter selv hvilke sider Chatbotten skal være med, og det er også den enkelte kommune, som vedligeholder placeringen, hvis hjemmeside opdateres.
2. Fra DDH IVR
Hvis en kommune er med i DDH Kontaktcenter, er det muligt at ændre DDH IVR'en således, borgere kan tilvælge Chatbotten i stedet for en agent, hvis de ønsker det. Dette er blandt andet relevant ved tidsbestilling. Borgeren vil få Muni tilsendt via en SMS.
3. Fra QR koder og links
I direkte kommunikation til borgerne har kommunen mulighed for at inkludere et link eller en QR kode, som åbner Muni. Dette er typisk relevant på områder, hvor borgerne kan være i tvivl om et område og har brug for dialog-baseret hjælp.
Følgende kommuner er med i DDH AI samarbejdet i 2025: Brønderslev, Egedal, Favrskov, Fredensborg, Frederikshavn, Fredericia, Furesø, Halsnæs, Hedensted, Helsingør, Herning, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Hørsholm, Ikast-Brande, Ishøj, Jammerbugt, Lemvig, Middelfart, Morsø, Norddjurs, Odder, Randers, Ringkøbing-Skjern, Rebild, Ringsted, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Struer, Syddjurs, Thisted, Vesthimmerlands, Varde, Vejen, Viborg, Aalborg og Aarhus.
Når Muni 2.0 går i luften den 20. februar 2025, så handler det i høj grad om at skabe mere tilgængelighed til borgerne. Derfor bliver AI servicekanalerne udvidet til både chat og voice - dog fortsat på den samme platform, boost.ai, og derfor er der mange gode synergier at hente mellem de forskellige kanaler. Klik dig igennem oversigten herunder få at få et indblik i, hvad chatbotten Muni kan i dag, og hvad vi vil kunne gøre brug af i samarbejdet fremover.
Teknologien har udviklet sig i rasende fart siden 2020, hvor det indledende samarbejde blev indgået, og brugen af LLM og GenAI er også en af de største forskelle i overgangen til Muni 2.0. Klik dig igennem billederne herunder og få et indblik i, hvordan vi forventer at kunne arbejde med generativ AI i den nye AI platform.